WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

ADVIES OVER KEUZEDELEN INTERNATIONALISERING IN DE MAAK

14
JUL

De keuzedelen kunnen worden ingezet voor verdieping en verbreding, vertelt Lineke Ouwendijk. Als projectmedewerker mbo bij EP-Nuffic is Ouwendijk betrokken bij de ontwikkelgroep voor de keuzedelen.

Ouwendijk: “Uit het totale aanbod aan keuzedelen dat ontwikkeld wordt, maakt elke school een selectie. Aan de ene kant bekijken de scholen het nonchalant, ze kiezen er soms voor om van bestaande onderdelen keuzedelen te maken, zoals bijvoorbeeld de talen Frans, Duits en Spaans of ‘voorbereiding op het hbo’. Bovendien is de invoering van de keuzedelen pas vanaf 2018 verplicht. Aan de andere kant is er ook wel lichte paniek: hoe gaan we dit allemaal integreren in het curriculum?”
Lees het complete artikel op de website van EPNUFFIC, klik hier.

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515