WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

ARTSEN ZONDER GRENZEN - ÄRZTE OHNE GRENZEN

25
APR

Beide scholen kozen voor een zeer interessant en belangrijk onderwerp tijdens de eerste kennismaking.


Groep 8 van Bs. De Meridiaan uit Simpelveld ging op bezoek bij leerlingen van Klasse 5 van het Carolus Magnus Gymnasium in Ubach-Pallenberg en maakten kennis met elkaar en elkaars taal via presentaties over het thema Artzen zonder grenzen. Het thema werd gepresenteerd door middel van mooie posterpresentaties, interessante weetjes en zelfs een waterreinigings-experiment. Na een lekkere voedzame lunch in de schoolkantine ging groep 8 van de Meridiaan weer met de bus naar Simpelveld. De schoolreporter maakte ook een leuk verslag over die dag, klik hier om dit te lezen.
Het was een geslaagde kennismaking die ook een vervolg krijgt in het nieuwe schooljaar. Beide scholen gaan ook samenwerking via het eTwinning plaftorm. Hier kunnen de scholen hun uitwisseling visualiseren en leerlingen ook digitiaal met elkaar in contact brengen. Meer informatie hierover volgt in het nieuwe schooljaar.

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515