WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

BEZOEK BIJ DE BUREN: 10 JARIG JUBILEUM OBS DE ROBBEDOES EN GGS GUT KULLEN

21
FEB

Al 10 jaar lang komt GS Gut Kullen uit Aken op bezoek bij OBS de Robbedoes in Vaals. Het doel is een uitwisseling tussen 2 scholen zodat de leerlingen elkaar en de school beter leren kennen. Wat zijn de overeenkomsten en wat zijn de verschillen.

Na een stevige wandeling komt klas 4 van Gut Kullen aan bij groep 6 van de Robbedoes. Er wordt een lied gezongen dat niet gebonden is aan taal en iedereen mee kan doen (A ram sam sam).ʉ۬Daarna wordt er uitgelegd hoe het onderwijs in Nederland gegeven wordt. Wat zijn de regels op school en op het schoolplein, hoe werken we met een weektaak, welke boeken hebben de leerlingen in hun laatje (boeken worden niet mee naar huis genomen) en natuurlijk wordt er een les gegeven op het digibord !! Dit zorgde voor veel verbaasde Duitse leerlingen. Ze keken hun ogen uit wat er allemaal met dat magische bord mogelijk is. Het uitrekenen onder elkaar wordt even toegelicht. Hoe doen ze dat in Duitsland en hoe gaat dat in Nederland. Daar zit toch wel wat verschil in.
Daarna krijgen de Duitse kinderen een rondleiding door de school. Ze bekijken de andere groepen (zelfs groep 1/2 is bij ons aanwezig en we hebben leerlingen tot groep 8 op school), maken kennis met de directeur en zien wat er allemaal bij een brede school hoort (bibliotheek, opvang, peuterspeelzaal en nog andere participanten).
Na deze korte maar indrukwekkende kennismaking gaan de kinderen te voet huiswaarts met weer een ervaring rijker. We verheugen ons om onze partnerkinderen weer te mogen zien bij het bezoek aan de burgemeester in Vaals in juni. Klik hier voor de Duitse tekst

Met dank aan: Manon Kohnen, leerkracht groep 5 en Babette Lemmer, GS Gut Kullen

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515