WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

BEZOEK VAN DE BUREN!

27
OKT

Op dinsdag 20 oktober heeft OBS de Robbedoes de partnerschool Gut Kullen mogen verwelkomen. Dit jaar weer voor de zesde keer.

Tijdens deze bezoekjes zijn het kennismaken, het sociale aspect, de interactie tussen kinderen en het bekijken van elkaars school de hoofdthema’s. Er zijn nogal wat verschillen tussen de scholen. De leerlingen zijn altijd verbaasd hoe anders het kan zijn terwijl de afstand niet eens zo groot is. Na een voorstelrondje van de leerlingen wordt er een woordweb gemaakt. Het woordweb over het seizoen herfst wordt in het Nederlands maar ook in het Duits geschreven. Zo maken ze ook kennis met een andere taal. Voor sommige Vaalser leerlingen goed te doen! Nog wat verlegen werken ze aan een tekening over de seizoenen en krijgen ze een rondleiding door de school. Moe, niet meer zo verlegen, en voldaan gaan de Duitse kinderen, samen met juffrouw Lemmer, aan het einde van de dag terug naar Gut Kullen!

Met dank aan Babette Lemmer (ggs. Gut Kullen) voor het beeldmateriaal en Manon Kohnen (OBS de Robbedoes) voor het verslag.

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515