WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

CONFERENTIE EUREGIONAAL ONDERWIJS GEMEENTE HEERLEN

28
MEI

Tijdens de Conferentie Euregionaal Onderwijs in Heerlen op woensdag 11 april 2018 werden een 50tal deelnemers geïnspireerd door de diverse presentaties en het enthousiasme van onze dagvoorzitter, Karin Straus, ambassadeur Euregionaal Onderwijs

Op deze website www.buurtalenlimburg.eu vindt u alle informatie over Euregionaal Onderwijs, o.a.: euregionale nieuwsitems,  subsidieprogramma’s en de samenwerking met Zweckverband Region Aachen.
 
Mocht u behoefte hebben aan een persoonlijk gesprek dan kunt u contact opnemen met de contactpersonen van de beide schoolbesturen Innovo: Ad Jeurissen (ad.jeurissen@innovo.nl)  en Movare: Jos Feron (jos.feron@movare.nl).  Via info@buurtalenlimburg.eu kunt u bovendien ook terecht voor verdere vragen en/of informatie.
 
Namens de werkgroep Euregionaal Onderwijs van de Gemeente Heerlen hartelijk bedankt.
 

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515