WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

DIPLOMA UITREIKING FRANS / REMISE DES DIPLÔMES DE FRANÇAIS !

11
FEB

Op 12 januari 2015, overhandigde Burgemeester Onno Hoes, na een enthousiaste toespraak, de diploma’s Frans aan 19 docenten van Bs. Aloysius en Bs. Wijck te Maastricht.

De diploma uitreiking vond plaats in het  prachtige stadhuis van Maastricht. Zo werd deze nascholing in de Franse taal sfeervol afgesloten.
Proficiat !

C’est le 12 janvier 2015, dans l’admirable Hôtel de ville de Maastricht place du Marché, après un discours d’ouverture très enthousiaste de la part du Maire Onno Hoes lui-même, que les 19 enseignants du groupe scolaire Mosa Lira des écoles Aloysius et Wyck ont reçu leurs diplômes de langue française. Ainsi s’achève en beauté leur formation à l’enseignement du français en école primaire.
Félicitation à eux !

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515