WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

DOCUMENTAIRE DRIE STENEN, VIER GRENZEN

03
JUN

Dit weekend op LOO-tv: Drie Stenen, vier grenzen. Een documentaire over Moresnet. Gemaakt met en door leerlingen van het Romboutscollege in #Brunssum, het Broeklandcollege in #Hoensbroek en het Grotius Heerlen samen met Duitse en Belgische studenten uit de Euregio.

Met speciale dank aan het Paul Julius Reuterberufskolleg uit Aken, die elk jaar een film maken met een Euregionaal tintje. Gestart vanuit een initiatief met een lezing van Philip Droge in de bibliotheek in Brunssum. Lees meer op de website van LOO-tv, klik hier.

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515