WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

ETWINNING-PROJEKT: WEIHNACHTSKARTEN AUSTAUSCHEN UND WEIHNACHTSFEIERN VORSTELLEN

16
DEC

Een school uit Düsseldorf is op zoek naar een partnerschool die via eTwinning wil samenwerken aan een kerstactiviteit. De duitstalige oproep van de docent is hier te lezen.

Ich bin Lehrer für katholische Religion und Geschichte in Düsseldorf (Deutschland) und möchte dieses Projekt mit meinem Religionskurs in der 6.ten Klasse (ca. 11 Jahre) von November 2016 bis Januar 2017 und mit vielen Partnern in Europa ​durchführen. Zum einen sollten wir uns dabei gegenseitig "Weinachtskarten" schicken, die wir dann in unseren Schulen ausstellen können, sowie Texte,
​Bilder/​Fotos, Filme, Präsentationen, ... erstellen und über etwinning austauschen, in denen wir uns erzähen wie wir Weihnachten feiern.
​Falls Sie also interessiert sind, registrieren Sie sich bitte auf eTwinning.net und nehmen dort mit mir Kontakt auf. Falls Sie noch weitere Interessenten kennen, dürfen Sie diese Mail gerne weiter leiten!

Bei Rückfragen oder Unklarheiten, bitte melden!

Viele Grüße,

Alfons Scholten

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515