WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

EUREGIO ONDERWIJS EN BUURTALEN LIMBURG 2018-2019

11
OKT

Wil jij ook ontdekken welke mogelijkheden Euregio Onderwijs te bieden heeft? Vanaf 25 oktober kan dit via www.euregio-onderwijs.nl

Hier helpen we je om deze kansen concreet te maken. We hebben specialisten die je van A tot Z kunnen helpen, een enthousiast team van docenten. Een pakket met slimme adviezen, informatie en tips waar je zo gebruik van kunt maken. De mogelijkheden van subsidieregelingen, lesmateriaal, trainingen, stages en andere initiatieven waar je bij aan kunt sluiten. De kansen voor jongeren, ouders, school, overheid of bedrijfsleven zijn grenzeloos.

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515