WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

EUREGIO-WEEK 2015

01
MEI

Op maandag 18 mei is het weer zover, de vierde Euregio-week gaat van start.

Zes studenten van de nieuwste Pabo nemen een praktisch kijkje in de buurtalen keuken van scholen in de Euregio Maas Rijn.

Dit intiatief begon in 2012 in kader van het Euregioschool project. Toekomstige docenten komen een week lang in aanraking met het buurtaal onderwijs, Duits Frans, Nederlands en nemen actief deel aan de lessen.

Meer weten? Houd het nieuws in de gaten voor het definitieve programma en ervaringsverslagen van de Pabo studenten.

Met dank aan: De (Euregioschool) scholen, De nieuwste Pabo, Riet Steffann van Onderwijsstichting Movare.

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515