WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

EUREGIOSCHOOL LABEL & EUREGIOPROFIEL CERTIFICATEN

24
JUN

Op vrijdag 19 juni ontving Het Gymnasium Herzogenrath het Euregioschool label. Deze school kwalificeert zich als eerste Duitse VO school voor dit label.

Het Gymnasium werkt structureel samen met Euregioschool De Broederschool in Heerlen. Deze feestelijke dag stond ook in het teken van een uitwisseling tussen beide scholen. Tijdens deze tweede uitwisseling van dit schooljaar hebben de leerlingen samen gewerkt aan diverse taalopdrachten en dit gecombineerd met sportieve oefeningen in de gymzaal. Klik hier voor een uitgebreide reportage.

Op 8 juni vond de prijsuitreiking van de Euregioprofil certificaten plaats in Eupen. Klik hier voor een uitvoerig verslag van deze feestelijke dag.

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515