WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

FEESTELIJKE UITREIKING VAN DE EUREGIOPROFIEL CERTIFICATEN 2016

17
MEI

De ontmoeting met „de anderen“ is in een grensregio één dagelijks onderdeel en een belangrijk element van op de toekomst gerichte strategieën. Deze toekomst begint voor ons uiteraard bij kinderen uit Duitsland, Nederland en België die elkaars taal en cultuur bejegenen.

Al in 2013 werden de eerste euregioprofielen aan scholen uitgereikt, die elkaars leerlingen de kansen en uitdagingen van Europa van dichtbij laten ondervinden.

Op vrijdag 22 april vond de feestelijke prijsuitreiking plaats met diverse optredens van Euregioprofil scholen. De organisatie was in handen van Hubert Gronen en Mirto Valsamidou van de Region Aachen-Zweckverband. Klik hier voor het programma. Lees meer over de feestelijke uitreiking in het duitstalige krantenartikel van de Aachener Nachrichten, klik hier.

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515