WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

FILMPREMIERE: “NAH UND DOCH SO FERN!? – DICHTBIJ EN TOCH ZO VER (WEG)!?”

05
MEI

Deze film, gemaakt door scholieren van klas HBF152, wordtj in het kader van de “Europawoche” voor de eerste keer vertoont op donderdag 11 mei 2017 om 10:30 uur in het Forum van het Paul-Julius-Reuter-Berufskolleg in Aken. Lees hieronder het verslag van de scholieren.

Wij, de scholieren van klas HBF152, volgen een opleiding tot commercieel-administratief medewerker aan het Paul-Julius-Reuter-Berufskolleg in Aken. Binnen dat kader hebben wij de tiende euregionale film van onze school geproduceerd.
Gedurende een week hebben wij samengewerkt met filmmaker Marco Röpke. In deze week zochten we antwoorden op de vraag hoe het leven van jongeren in de Euregio Maas-Rijn eruit ziet. Hiervoor hebben wij een driedaagse excursie over de grens gemaakt en andere scholieren en studenten ontmoet van het Broeklandcollege in Hoensbroek, van het HBO PXL in Hasselt en van het Beroepscollege Parkstad Limburg, locatie Holz, in Kerkrade. Wij hebben interviews gevoerd met die scholieren en studenten en later in de week ook bij ons op school opnames gemaakt.
Het zou ons bijzonder veel genoegen doen om iedereen wiens pad wij bij dit project hebben gekruist, samen met andere belangstellenden bij onze filmpremière te mogen verwelkomen. Om ervoor te zorgen dat u ons gemakkelijk kunt vinden, kunt u onze website raadplegen.

Met hartelijke groeten namens klas HBF152,

Griet Cordemans en Freek van den Brink

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515