WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

GOETHE PLAKETTE VOOR VALUASCOLLEGE

24
JUN

Op de Dag van de Duitse Taal ontving het Valuascollege (tto-Duits) de “Goethe Plakette". Dit vanwege al ruim 15 jaar met succes aanbieden van Duits op een hoger niveau (B1, B2, C1).

De plakette werd uitgereikt door Lydia Böttger van het Goethe Institut en VVD-kamerlid Karin Straus.
Wilt u meer weten over de tto-Duits activiteiten van het Valuascollege. Klik hier voor een link naar de website of neem contact op met Coördinator TweeTalig Onderwijs Duits dhr Louis Seelen via lseelen@ogvo.nl of Tel. (0031)-(0)6 466 467 57

 

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515