WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

GRATIS NASCHOLING VOOR TAALDOCENTEN EN TAALLIEFHEBBERS

25
FEB

Poetry Slam is een moderne kruising tussen poëzie en rap, ivoren toren en straat.

Het  is een mogelijkheid om jongeren aan te spreken met gedichten. Slammers dragen hun eigen werk voor om het publiek voor zich te winnen: ritmisch, zingend, kort: performend.
De Nederlands-Duitse slammer Gijs Ter Haar leidt de nascholing. U krijgt een performance van de beroemde Duitse Slammer  Helge Goldschläger en u leert hoe u zelf met uw klas kunt slammen en op een originele, motiverende manier uw leerlingen met de doeltaal kunt laten bezig zijn.Voor het programma van deze middag klik hier.

Uw inschrijving graag tot en met woensdag 4 maart per mail aan gronen@regionaachen.de met vermelding van uw naam, uw mail en de naam van uw school.

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515