WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

GRENZENLOOS ONDERWIJS! INTERESSE?

30
SEP

Wij zijn ervan overtuigd dat het begrijpen en gebruiken van onze buurtalen Duits en Frans grenzen opent. Het biedt kansen voor nu en in de toekomst.

Dat is de reden dat wij jeugd, ouders, scholen, gemeenten en bedrijven motiveren en willen helpen met het opnemen van buurtalen in het onderwijs. Zo maken we samen nieuwe verbindingen in onze Euregio voor een betere werk- en leefomgeving.
Interesse?:

  • Vraag het "ontzorgingspakket" aan. Dit gaat jou helpen het onderwijzen van buurtalen op te pakken;
  • Schrijf je in om via onze e-mailings op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen;
  • Meld je aan voor onze co-creatie sessies. We willen maximaal aansluiten op ieders behoefte met betrekking tot het aanbieden van grenzenloos onderwijs, onze Euregionale arbeidsmarkt en leefomgevingen. Daarom organiseren we verschillende co-creatie sessies; we zouden het super vinden als je daaraan meedoet. Bekijk de specifieke data in onze agenda.

Ga naar www.euregionaalonderwijs.nl voor meer informatie. En vul in wat bij je past. Samen over grens in het onderwijs kijken. Dat is ons doel.

Tot ziens, Auf Wiedersehen & Au revoir!

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515