WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

INFORMATIEMIDDAG “STUDEREN IN DUITSLAND” VOOR LIMBURGSE LEERLINGEN

10
APR

Op 23 april organiseren het Duitsland Institut Amsterdam, studentenvereniging Alcuinus en de Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg met ondersteuning van de provincie Limburg een informatiemiddag voor Limburgse leerlingen die in Duitsland gaan studeren of zich daarop oriënteren.

Het programma is met name gericht op praktische zaken. Niet de keuze van de studie, maar dagelijkse zaken zoals verzekeringen, vervoer, wonen in Duitsland, het studentenleven, “Kneipenkultur” en andere zaken komen aan bod in een presentatie en een quiz. Daarnaast zullen studenten van de Nederlandse studentenvereniging in Aken, Alcuinus, een impressie geven van hun ervaringen van hun eerste maanden als student in Aken.
Na de pauze kunnen de leerlingen en hun ouders in kleine groepen hun individuele vragen stellen aan de aanwezige vertegenwoordigers van het DIA en Alcuinus. Een must voor iedereen die overweegt om te gaan studeren in Duitsland.

Het volledige programma vindt u hier

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515