WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

INNOVATIEF TALENLEREN VOOR MEDEWERKERS VAN DE PROVINCIE LIMBURG

24
JUN

Begin 2015 gingen de eerste lessen van start voor 6 medewerkers van de Provincie Limburg en 6 medewerkers van de Provincie Liège.

De Talenacademie Nederland organiseerde deze innovatieve cursus Frans voor de  medewerkers van de Provincie Limburg (NL): “Tandempro”.  De aanpak is gebaseerd op het principe van de Tandem methode,  van en met elkaar leren.
De “koppels” spreken afwisselend de taal en helpen elkaar de taal verbeteren. Dat heeft als gevolg dat men de doeltaal verbetert maar ook dat men interculturele en zakelijke contacten opbouwt. De deelnemers worden ook ondergedompeld in de cultuur van het buurland . Ze kunnen de cursus direct in de praktijk omzetten dankzij de samenwerking met een Belgische collega die  Nederlands leert. Gedurende het “Job  Shadowing” onderdeel, zullen ze hun partner bij het werk begeleiden. De gehele cursus duurt 24 weken

Kortom, via deze cursus kunt u uw Frans  verbeteren. Een internationaal erkend diploma (DELF) behalen. Uw interculturele en zakelijke kennis verrijken. En een duurzame grensoverschrijdende samenwerking starten.

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515