WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

MACH MIT!

17
APR

Het is vandaag niet alleen #dagvandeduitsetaal, maar ook #duitslanddag! Het thema dit jaar is “Duits in het beroepsleven”.

We lanceren 's ochtends de landelijke Sprachquiz waarmee een mooie prijs te winnen valt, we houden een feestelijke opening op het Deltion College (mbo) in Zwolle en later op de dag streamen we live gesprekken tussen scholieren en ondernemers op de Duitslanddag. In ons ideeënboekje vindt u tips en activiteiten over Duits in het beroepsleven voor in de les. Of doe inspiratie op met de meer dan 100 initiatieven die we hebben binnengekregen via onze digitale kaart. Ook doen we de actie 'Lievelingswoord' op social media. En we organiseren diverse boekpresentaties, cabaret, een Sprachstammtisch... Neem een kijkje op onze website, www.machmit.nl
 
Volg ons op Facebook of Twitter voor alle updates. We horen ook graag wat u dinsdag doet via de hashtag #DagvandeDuitsetaal, via onze website of per mail!

Met de publiciteitscampagne 'Mach mit!' wil de Actiegroep Duits het bewustzijn over het belang van de Duitse taal vergroten. De Actiegroep Duits is een samenwerking tussen de Duitse Ambassade in Den Haag, de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK), het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA), het Goethe-Institut Niederlande en Nuffic.

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515