WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

MACH MIT! DUIZENDEN SCHOLIEREN DOEN DUITSE TAALQUIZ OP DAG VAN DE DUITSE TAAL

23
MRT

In het kader van de Dag van de Duitse taal heeft de Actiegroep Duits dit jaar ‘das nationale deutsche Sprachquiz’ opgezet.

De vragen van de quiz gaan in op allerlei opmerkelijke feitjes rondom de Duitse taal, bijvoorbeeld: “Hoe heet de vind-ik-leuk-knop op Facebook in het Duits?” en “Wat is de Duitse naam voor het Ruhrgebied?” Gedurende de hele dag nog kunnen schoolklassen via www.machmit.nl/quiz meedoen*. Daar zijn ook alle andere activiteiten in kader van de Dag van de Duitse taal te vinden.

* Door: Redactie Nationale Onderwijsgids

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515