WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

MEER DUITS(LAND) IN MAASTRICHT, DISCUSSIEBIJEENKOMST DNG & ITEM

05
OKT

Op maandag 28 september 2015 organiseerden de Young Professionals van de Deutsch-Niederländische Gesellschaft zu Aachen (DNG YP) in samenwerking met ITEM een discussiebijeenkomst over de Duits-Nederlandse betrekkingen.

Te gast waren onder onder andere Drs. Karin Straus, woordvoerder onderwijs van de VVD in de Tweede Kamer en Prof. dr. Bernadette Jansma decaan van de Faculty of Psychology and Neuroscience (FPN) van de Universiteit Maastricht. Joost Reinaerts (voorzitter Pvda Heerlen) zorgde als discussieleider voor interessante interactie tussen de gasten en het publiek.Voor een uitgebreid verslag klik hier.

Voor meer informatie over DNG klik hier.
Voor meer informatie over ITEM klik hier.
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515