WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

MELD JE NU AAN: LANDELIJKE CONFERENTIE BUURAALONDERWIJS: BUURTAAL VOOR ALLEMAAL!

27
JUL

Over twee maanden is het zover. Op woensdag 27 september vindt de landelijke conferentie buuraalonderwijs: Buurtaal voor allemaal! plaats.

Alle aspecten van buurtaalonderwijs – Duits en Frans – komen aan de orde. Er is aandacht voor buurtalen in het primair onderwijs en de aansluiting op voortgezet onderwijs. Betrokken organisaties, uitgevers en professionals vertellen hun verhaal. Dagvoorzitter is ambasadeur Euregionaal Onderwijs, Karin Straus. Lees meer.

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515