WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

NIEUW! FONDS VOOR SCHOLEN IN DE EUREGIO

24
APR

Het bestuur van de Euregio Maas-Rijn heeft een fonds ingesteld ter ondersteuning van grensoverschrijdende activiteiten van scholen in de Euregio.

Er kan een subsidie worden aangevraagd voor:
(1) grensoverschrijdende uitwisselingen tussen twee of meer scholen uit verschillende deelregio’s van de EMR,
(2) bezoeken van scholen in een andere deelregio van de EMR. Het gaat hierbij om bezoeken aan musea, tentoonstellingen en historische plaatsen of om deelname aan stadsrondleidingen en cultuur- en sportevenementen.

Per uitwisseling of schoolbezoek is financiële steun van maximaal 250 euro voor reiskosten en/of maximaal 250 euro voor entreegelden (dus maximaal 500 euro in totaal per aanvraag) mogelijk.

NL DE FR
Aanvraagformulier (klik hier)  Antragsformular  Formulaire de demande
Subsidievoorwaarden (klik hier)  Informationsblatt  Bulletin d'information
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515