WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

OP BEZOEK BIJ BURGEMEESTER VAN LOO UIT VAALS

03
JUL

Op 28 mei j.l. zijn de kinderen van de 4e klas van basisschool Gut Kullen uit Aken en groep 6 van  basisschool de Robbedoes uit Vaals weer op bezoek geweest bij burgemeester van Loo uit Vaals.

Deze keer was het alweer de 5e keer dat dit jaarlijkse uitstapje heeft plaatsgevonden !!
Deze gemeenschappelijke activiteit vindt elk jaar plaats tussen deze groepen.
De groepen werden in tweeën gesplitst. De ene groep werd rondgeleid door de prachtige ruimtes van het gemeentehuis. De andere groep mocht vragen stellen aan burgemeester Reg van Loo in de raadzaal.
In de schoolkrant van Gut Kullen is er zelfs een interview verschenen, geschreven door Mia en Mayssa. Klik hier om het interview te lezen.

Met dank aan Babette Lemmer voor het verslag en de foto.

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515