WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

OP NAAR TRIER!

23
JUN

Op 23 juni ging het Romboutscollege uit Brunssum weer op pad met haar  Duitse partnerschool, Gymnasium Huckelhoven. 

Een aantal scholieren van het Romboutscollege in Brunssum heeft de Duitse stad Trier bezocht. Het tweedaagse bezoek stond in het teken van de Romeinse cultuur.

Samen met de partnerschool Gymnasium Huckelhoven werden de zes belangrijkste oude Romeinse gebouwen in de stad uitvoerig bestudeerd en bekeken. Daarbij werden de Duitse en Nederlandse verhalen naast elkaar gelegd en aan elkaar verteld. Een mooi initiatief en een succesvolle euregionale samenwerking.

Gideon Smeets en Patrick Wolters

Voor meer info en foto's zie hier het artikel van Loo-tv.

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515