WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

PROFICIAT! GOETHE EXAMENS 19 SEPTEMBER 2015

02
NOV

Op zaterdag 19 september hebben 15 leerkrachten van Movare en Innovo scholen uit Limburg en docenten van Obs Kotten uit Winterswijk-Kotten succesvol het Goethe-examen afgelegd: 3 op B2 en 12 op C1 niveau.

Gedurende een 10tal contactsessies en zelfstudie naar behoefte, zijn de docenten op de toetsen in hun lees, schrijf, luister -en spreekvaardigheid voorbereid. Op 19 september werd deze kennis getoetst door middel van het Goethe examen, gefaciliteerd door  Goethe Institut Brussel. Het was een intensieve maar gezellige dag, ook mede dankzij de goede zorg van de praktijkschool die soep, broodjes en vlaai serveerden. Ook dankzij de mentale ondersteuning van Derk Sassen (docent) en Riet Steffann (cursuscoördinator) kwam het de docenten die dag aan niets te kort. 

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515