WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

SCHOLENWEDSTRIJD 200 JAAR KONINKRIJK DER NEDERLANDEN

23
NOV

De scholenwedstrijd in het kader van het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden  - een initiatief van de honorair consul, mevr. prof. dr Vaessen -  loopt inmiddels op volle toeren. Een tiental Nederlandse en evenveel Duitse scholen werken aan projecten waarin ze vormgeven aan duurzame grensoverschrijdende samenwerking.

Nog even de belangrijkste zaken op een rijtje:

  • De grensoverschrijdende projecten zijn vooral bedoeld om de taal- en interculturele vaardigheden van jongeren in het Duitse en Nederlandse deel van de Euregio te vergroten.
  • Deelnemen kunnen alle algemeen vormende en beroepsvoorbereidende scholen in het Duitse en Nederlandse deel van de Euregio Maas-Rijn. Samen met een partnerschool uit Nederland, respectievelijk Duitsland kan een klas, een groep of een hele school deelnemen. De wedstrijd is onderverdeeld in klassenlagen, zijnde groep 2 t/m 5 basisonderwijs, groep 6-8 basisonderwijs en klas 1 t/m 6 van het voortgezet onderwijs.
  • Inzendingen kunnen tot 15 februari worden ingezonden ter attentie van mevrouw Karin Sterk van de IHK Aken, karin.sterk@aachen.ihk.deDuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515