WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

SINTERMEERTEN COLLEGE HEERLEN MACHT MIT!

25
FEB

Op woensdag 11 maart a.s. organiseert het Sintermeertencollege te Heerlen een "Dag van de Duitse taal". De officiële Dag van de Duitse Taal is pas op donderdag 23 april 2015 en wordt landelijk georganiseerd door de Actiegroep Duits.

Omdat het Sintermeertencollege in april niet mee kan doen, staat daar al op 11 maart alles in het teken van de Duitse taal.
Doel is om de Duitse taal extra te promoten bij de leerlingen nu zij een keuze zullen moeten gaan maken voor het vakkenpakket voor de bovenbouw.
Een tweetal klassen volgen op deze dag een workshop ‘poetry slam’. Leerlingen zullen aan hand van zelfgemaakte teksten voor hun eigen groep optreden. Vergelijk het een beetje met rappen. Dit gebeurt in samenwerking met de Talenacademie Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Heerlen.
Voor de tweede klassen organiseert het team van de ‘Mach-mit-Mobil’  speelse activiteiten in het Duits waarbij interessante informatie over Duitsland en de Duitsers aan bod komt. De ‘Mach-mit-Mobil’ is onderdeel van de ‘Mach mit!’-campagne van de Actiegroep Duits en wordt georganiseerd vanuit het Goethe-Institut in Rotterdam.
Buiten hangt de Duitse vlag in de vlaggenmast en binnen worden er in de pauzes de klassieke broodjes ‘Bratwurst’ verkocht. Het kan dus ook niemand meer ontgaan dat Duits op deze dag in het middelpunt staat.

Mach mit!
Wilt u als school aan de “Dag van de Duitse taal” meedoen? Op www.machmit.nl vindt u alle informatie over de `Dag van de Duitse taal` op donderdag 23 april 2015.

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515