WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

TERUGBLIK OP CONFERENTIE "BUURTAAL VOOR ALLEMAAL!"

09
OKT

Op woensdag 27 september vond de landelijke conferentie, georganiseerd door Nuffic, plaats waarbij alle aspecten van het buurtaalonderwijs - Duits en Frans - aan bod kwamen.

Lees hieronder over de hoogtepunten voor, tijdens en naar aanleiding van deze waardevolle dag. Van de conferentie is bovendien een mooie aftermovie gemaakt. Bekijk ook de foto’s van de dag.

 


Leerlingen Romboutscollege schitteren tijdens conferentie over Buurtaalonderwijs

AvondGasten: Spelenderwijs de talen van de regio leren

Het Beleg, radio interview RTV Maastricht (vrijdag 6 oktober 2017, 12:00-13:00, vanaf 01.50 min)

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515