WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

UIT DE PRAKTIJK: BUURTAAL VERHALEN

19
JUL

De tweede helft van het schooljaar stond weer volop in het teken van de grensoverschrijdende kenismaking. Maak kennis met de buurtaal verhalen.

Op dinsdag 15 maart maakte Bs. De Meridiaan kennis met haar nieuwe partnerschool voor groep 8, het Carolus Magnus Gymnasium Ubach-Palenberg. De leerlingen werkten samen aan het thema Artzen zonder Grenzen. Lees meer.

Op woensdag 8 juni bezocht het Carolus Magnus Gymnasium haar andere partnerschool Eijckhagen College uit Landgraaf. De leerlingen van de bovenbouw waren uitgenodigd voor de speciaal door de school georganiseerde Europa Dag. Lees meer.

Op maandag 20 juni gingen groep 6 van de Robbedoes en klasse 4 van Gut kullen op bezoek in het gemeentehuis van Vaals. Hier maakten ze kennis met elkaar en met de burgemeester van Vaals. Lees meer.

Op  dinsdag  28  juni  bezochten groep   5/6   van   de   Broederschool  samen de kinderen van de 3. Klasse van partnerschool Am Höfling, kasteel Hoensbroek. Lees meer.

In 2016 werd er weer volop uitgewisseld. Een volledig overzicht hiervan is te vinden in de Agenda Buurtalen Limburg.

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515