WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

UITREIKING WEDSTRIJD 200 JAAR KONINKRIJK 2014/2015

29
JUN

Op dinsdag 16 juni vond de feestelijke prijsuitreiking van de wedstrijd "200 jaar Koninkrijk" plaats op de Industrie- und Handelskammer (IHK) Aachen. 

De genomineerde scholen presenteerden de inzendingen per partnerschap. Zo blijkt dat grensoverschrijdende creativiteit voor diverse verrassende en mooie resultaten zorgt. De gedeputeerde voor Ruimte en Onderwijs, Dhr. Teunissen, van de Provincie Limburg (NL) overhandigde de prijzen aan de winnaars. Voor alle inzendingen en het prijzenoverzicht van de winnende scholen klik hier.
De wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door Honaire Consul Frau Dr. Christiane Vaesen in samenwerking met het Deutsch-Niederländische Jugendwerk en diverse sponsoren.

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515