WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

UITWISSELING MET DE PETER USTINOV SCHULE

03
JUL

Van 7 t/m 10 juni waren 65 leerlingen en 2 docenten van de Peter Ustinov Schule uit Eckernfoerde te gast op Grotius. 


Het team van dhr. Kai Wollweber en zijn leerlingen zijn geen onbekenden voor ons. Het was alweer de 7de uitwisseling. 


Veel leerlingen van ons waren afgelopen jaar te gast in Eckernförde. Het huisvesten van de leerlingen was daardoor makkelijker en een warm en hartelijk ontvangst gegarandeerd.

Naast het bezoeken van Aken en Maastricht was het concert op vrijdagavond het hoogtepunt van de uitwisseling. In een goed gevulde aula was het aan de onze leerlingen om het concert te openen en het publiek op te warmen.


De Peter Ustinov Schule telt 13 orkesten en ensembles. De leerlingen leren daar een blaasinstrument te bespelen tijdens de muziekles. Het is dan ook knap om te zien hoe leerlingen die pas 3 jaar een instrument bespelen toch een programma van 35
minuten konden vullen met de mooiste film en musical melodieën.


De uitwisseling werd afgesloten met een gezellige barbecue samen met alle ouders en leerlingen op slot Schaesberg. Hier werd duidelijk dat muziek verbindt, niet alleen onder leerlingen en docenten maar ook onder de ouders.


 Wij danken alle ouders voor hun gastvrijheid. Zonder jullie hulp, betrokkenheid en inzet is het organiseren van een uitwisseling niet mogelijk.


Geschreven door Dhr. Luesink
Met dank aan Patrick Wolters
 

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515