WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

UITWISSELINGEN IN DE EUREGIO 2015: LIVE EN DIGITAAL!

24
JUN

Afgelopen schooljaar werd er weer volop uitgewisseld in Limburg en de buurlanden. 

Zo vonden er niet alleen live uitwisselingen plaats waarbij de leerlingen elkaar ontmoetten maar werd er ook op een digitale manier uitgewisseld, namelijk via het medium Skype. 

De scholenpartners uit Maastricht Bs. Wyck en uit Luik Bs Ecole de Wandre-Pont zijn dit jaar begonnen met kennismakingen via Skype. Hierdoor wordt er digitaal (maar tegelijkertijd ook) live uitgewisseld in het Frans en Nederlands.Lees hier het verslag van Manuela de Barros, docente Nederlands, Ecole de Wandre-Pont en bekijk hier een video van deze activiteit.

Na een eerste kennismaking in april tussen Euregioschool De Schatkist en de partnerschool Gesamtschule Stolberg werd er op vrijdag 22 mei opnieuw uitgewisseld. Deze keer in Eijgelshoven.

Ook bij Euregioschool De Broederschool waren de laatste maand twee uitwisselingen. Tijdens de Euregio-Week op dinsdag 19 mei samen met Grundschule Am Höffling en op de dag van de uitreiking van het Euregioschool label met partnerschool Gymnasium Herzogenrath.

Euregioschool de Meridiaan kreeg de partner, Realschule Übach Palenberg op bezoek. Zij bezochten met de groepen 5 de Gerlachschule in Aken en met de groepen 7 Grundschule Schönblick in Heimbach.

Bs de Opstap kreeg, samen met de Westzipfelschule bij het Continium in Kerkrade techniekles. De Trampoline en Grundschule Kellersberg hadden een gezamenlijke sportdag in Alsdorf.

In Vaals maakten de leerlingen tijdens een uitwisseling tussen Grundschule Gut Kullen in Aken en partnerschool De Robbedoes in Vaals kennis met de Burgemeester van Vaals, Reg van Loo. Lees hier het volledige verslag.

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515