WELKOM

Het Limburgse onderwijs heeft al veel te bieden als het gaat om versterkt onderwijs Duits of Frans en internationalisering. Van basisscholen tot hogescholen bestaat er aanbod dat jongeren voorbereidt op samenwerken met de buren. En niet alleen de taalvaardigheid krijgt extra aandacht, maar ook de vaardigheid om met de buren om te gaan en ondernemend te zijn in het buurland.

Buurtalen Limburg biedt een actueel overzicht van wat er al gaande is en wil vooral motiveren om deel te nemen. De voorbeelden van good practice kunnen inspirerend werken en er worden hulpmiddelen aangereikt om een start te maken. Naast praktische ideeën, vindt u ook achtergrondinformatie over de noodzaak om de internationalisering een ruimere plek te geven en resultaten van onderzoek die aantonen dat deze initiatieven een meerwaarde hebben voor Limburgse jongeren nu en in de toekomst.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
E-mail:    info@buurtalenlimburg.eu

disclaimer

De strategische agenda wordt mede gesubsidieerd door:
AGENDA
Er zijn geen actuele agenda items.
PARTNERSCHOOL GEZOCHT

Bent u op zoek naar grensoverschrijdend contact met een partnerschool?

taal
leeftijdsgroep
zoek
H M      
BUURTALEN
LIMBURG

VISIEGROEP BUURTALEN: GEEF FRANS EN DUITS DE RUIMTE IN HET ONDERWIJS!

01
FEB

Woensdag 31 januari lanceerde de Visiegroep Buurtalen¹ het manifest: ‘Geef Frans en Duits de ruimte in het onderwijs!’ dat oproept tot versterking van de positie van de buurtalen in het Nederlandse onderwijs.

Het manifest is gepubliceerd op www.buurtaalonderwijs.nl
De Visiegroep Buurtalen is een samenwerkingsverband tussen de secties Duits en Frans van Levende Talen; de Vereniging Lerarenopleiders Duits in het hbo (VLoD); de Vereniging Lerarenopleiders Frans in het hbo (VLoF); het Kenniscentrum Frankrijk Nederland; en de Stichting Romanisten aan Nederlandse Universiteiten (SRNU).

Lees ook het artikel van docente Frans aan het Valuascollege Venlo, ‘Docenten Frans en Duits hebben het gevoel aan een touwtje te bungelen’. Yvonne Schoolmeesters luidt met deze brief de noodklok.

DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515
DuitsFrans
+/- 15 jaar12 - 1612 jaar13-1515